Sky Torte

Blog

Povijest krem sira i “Cheesecake” slastice (1. dio)

Danas postoje stotine različitih recepata za torte sa sirom. Sastojci su po čemu se jedan kolač od sira razlikuje od drugog. Najvažniji sastojak svakog kolača od sira je sir (najčešće se koriste krem ​​sir, Neufchatel, svježi sir i ricotta.)

Arheolozi su u staroj Grčkoj pronašli kalupe za male tortice, a postoje i saznanja da su se tortice od sira posluživale natjecateljima na prvim Olimpijskim igrama jer su se smatrale odličnim izvorom energije. Prema Johnu J. Sergretu, autoru knjige Cheesecake Madness, osnovni recept i sastojke za prvu tortu od sira zabilježio je Athenaeus, grčki pisac, oko 230. godine.

Uzmite sir i istucite ga dok ne postane glatko i tijesto. stavite sir u drsko sito; dodajte med i proljetno pšenično brašno. Zagrijte u jednoj masi, ohladite i poslužite.

Cheesecake su u Veliku Britaniju i zapadnu Europu uvele rimske vojske koje su je osvajale. Do 1000. poslije Krista, torte sa sirom cvjetale su širom Skandinavije, Engleske i sjeverozapadne Europe.

1872. – Američki mljekari postigli su tehnološki proboj koji je započeo moderno doba torti od sira. Pokušavajući duplicirati popularni francuski sir Neufchatel, pogodili su formulu za nezreli sir koji je bio još bogatiji i kremastiji (nazvali su ga krem ​​sir).

1880. – Internetska stranica Kraft food navodi da je tvrtka Empire Cheese Company iz New Yorka počela proizvoditi krem ​​sir PHILADELPHIA BRAND za njujorškog distributera pod nazivom Reynolds. 1912. godine James Kraft razvio je metodu pasterizacije krem ​​sira (krem sir Philadelphia). Uskoro su i drugi proizvođači mliječnih proizvoda ponudili ovu noviju vrstu krem ​​sira.

New York Cheesecake:

New York torta od sira je kolač napravljen je od čistog krem ​​sira, vrhnja, jaja i šećera. Svatko ima određenu sliku Cheesecakea u New Yorku. 1900-ih, torte od sira bile su vrlo popularne u New Yorku, svaki je restoran imao svoju verziju. Vjeruje se da je naziv “New York Cheesecake” proizašao iz činjenice da su Njujorčani sireve proizvedene u New Yorku nazivali “New York Cheesecake”. 

1929. – Arnold Reuben, vlasnik legendarnog restorana Turf na 49. i Broadwayu u New Yorku, tvrdio je da je njegova obitelj razvila prvi recept za tortu s krem-sirom. Ostale su se pekare oslanjale na svježi sir. Prema legendi, u privatnoj kući poslužili su mu pitu od sira, a on se zaljubio u desert. Koristeći recept svoje domaćice i pitu koju je napravila od sastojaka koje je osigurao, počeo razvijati vlastiti recept za savršenu tortu od sira. Reuben je ubrzo počeo posluživati ​​svoj novi recept u restoranu Turf, a cheesecake je brzo postao vrlo popularan među ljudima.

Share:
POSTED BY ADMIN
POSTED BY ADMIN

consectetur, adipisci velit, sed quia non numquam eius modi tempora incidunt ut labore et dolore magnam aliquam quaerat voluptatem. Aenean commodo ligula eget dolor aenean massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus.